Waarom zijn we eigenlijk vernoemd naar MIWB, zeevaartschool Terschelling? 03-26 2017

Waarom heten we eigenlijk team MIWB? Voordat we die vraag kunnen beantwoorden moet je eerst weten wat het MIWB  nou eigenlijk is.  

Al sinds mensenheugenis zit er een zeevaartopleiding op Terschelling, ooit is daar een zekere Cornelis Douwes mee begonnen. Wie herkent die naam van een ander bericht? In 1875 werd die school dan de Hogere Zeevaartschool “Willem Barentsz”. Vandaag de dag is het een Maritiem Instituut van de NHL  Hogeschool. MIWB staat dus voor "Maritiem Instituut Willem Barentsz". De school verzorgd maritieme opleidingen voor scheepsbouwkunde (Maritieme Techniek, Leeuwarden), de koopvaardij (Maritiem Officier, West Terschelling), hydrografie (Ocean Technology, West Terschelling) en zelfs een maritieme master (Master of Marine Shipping Innovations). 

Het instituut - in de volksmond nog steeds: de zeevaartschool – is uitgegroeid tot het best uitgeruste nautisch-technische instituut van Nederland. Naast de opleidingen kunnen professionals verschillende cursussen op maritiem gebied volgen en beschikt het instituut over een hypermodern Simulator Centrum. Ook heeft het MIWB drie maritieme lectoraten voor veiligheid, techniek en recht. 

Maar waarom nou team MIWB? Vier jaar geleden in 2014 werd team MIWB opgericht door een aantal studenten van de NHL hogeschool Leeuwarden. De logische eerste gedachte was om het team "Team NHL" te noemen. Hier heeft de hogeschool alleen nooit goedkeuring voor gegeven waardoor we dus opzoek moesten naar een nieuwe naam. 

Het MIWB had in de tussentijd ook gehoord van ons plan om een team voor de ROTC op te richten. Ze waren hier erg enthousiast over en wilde dit goede initiatief wel ondersteunen met een bijdrage. Zo werd het MIWB dus de eerste sponsor van ons team. Omdat wij hier erg dankbaar voor waren en het MIWB gekoppeld zit aan de NHL is er besloten om de naam "Team MIWB" te gaan dragen.  

Net als alle andere jaren, levert het MIWB ons ook dit jaar weer een mooie bijdragen. We zijn hier erg dankbaar voor en hopen deze samenwerking ook in de toekomst door te kunnen zetten.